Kramfors

Kulturhistorisk utveckling i Bjärtrå
Kulturhistorisk utveckling i Bjärtrå – ett samverkansprojekt för ökad samhällsservice, tillgänglighet och nya mötesplatser i Höga Kusten. Fokus på lek, lokal utveckling och samverkan.

Förstudie: Hållbara attraktiva platser
Projektet är en förstudie där Leader Höga Kusten tillsammans med samverkande organisationer i Höga Kustens
bygder ska utreda bygdernas behov och öka deras kompetens i att genomföra utvecklande insatser för att skapa
hållbara attraktiva platser.

Kulturarvslek Sandslån
Kulturarvslek är ett banbrytande projekt där barn utforskar och gestaltar sin historia genom att medverka i skapandet av en lekplats. Med fokus på återbruk och ekologisk hållbarhet utvecklas en metod för att inkludera barn i kulturarvsarbete och platsutveckling.

Utvecklingsplan Lugnvik
Projektet ska skapa ett än mer inkluderande, trivsammare och tryggare samhälle att bo, leva och verka i.

Svanö, ön mitt i världen
Svanö Sportklubb, Svanö Folketshusförening och Svanö Kulturförening tar ett gemensamt grepp för att utveckla Svanö till en ännu mer attraktiv plats i Höga Kusten.

Förstudie: Samverkan för grön omställning i Höga Kusten
Leader Höga Kusten ska tillsammans med Höga Kustens fyra kommuner arbeta för att fler utvecklingsidéer för hållbar omställning genereras.

Paketera Höga Kusten hållbart tillsammans
Projektet ”Paketera Höga Kusten Hållbart tillsammans” syftar till att gynna Höga Kusten Turisms 130 medlemsorganisationer (företag och föreningar) och underlätta för besökare att resa hållbart i Höga Kusten.

Nordvik – Hållbart utvecklingscentrum för landsbygden i Höga Kusten
Nordvik – Hållbart utvecklingscentrum för landsbygden” är ett projekt vars idé bygger på att Nordvik ska bli en motor för landsbygdsutveckling och företagande

Kajaksatsning Skuleberget och Höga Kusten
Höga Kusten har på kort tid blivit en av Sveriges främsta friluftsdestinationer. Vid Skuleberget startar nu ett projekt för att öka friluftsutbudet…

Bättre service genom samverkan
I detta nyskapande projekt vill projektägarna förbättra service och skapa bättre förutsättningar för boende i landsbygden kring Lugnvik. Detta gör man med en nytänkande samverkansform för socialt företagande där samarbetspartnerna utvecklat en samhällsservicemodell.

Samverkan och nätverk i Nora
I Nora har ett projekt genomförts för att öka områdets attraktivitet som bostadsort, för att locka besökare och för att skapa ett bra företagsklimat. Initiativet kommer från föreningslivet som tillsammans med kommunen vill utveckla området och framför allt längs den turistled som löper genom området.

Destinationsutveckling Skuleberget
Besöksnäringen får allt större betydelse för utvecklingen av bygden kring Skuleberget. För att besöksnäringen ska kunna växa är det viktigt att utnyttja nya säsonger, så att allt fler kan söka sig till området under alla årstider.

Kultur och näringar Höga Kusten / Mannaminne
Den ideella föreningen Leader Sollefteå (LUS) har under sex år varit en motor i landsbygdsfrågor i Sollefteå kommun. Nu tar föreningen nästa steg…

Samverkan Marieberg
Förening Mariebergs folketshus och Köja Mariebergs lokalhistoriska förening vill tillsammans med bl.a. Box Destilleri och Mariebergs kulturreservat förstärka besöksnäringen…

Bredbandskommunikatör och planerare – Kramfors
I Kramfors har ett projekt genomförts för att öka intresset och förståelsen för vikten av fiberbaserat bredband på landsbygden. Det är det kommunala bolaget Kramfors Mediateknik som…

Konst- och kulturdestinationer i Höga Kusten
Nordingrå Konstby driver projektet för att skapa en hållbar affärsmodell för konstnärer och kulturutövare i Höga Kusten och Västernorrland.