Songwriters of Kvarken

Ett projekt för att utveckla musikskapandet på landsbygden och hitta nya samarbeten mellan låtskrivare i Finland och Sverige.

Om projektet

Sverige har under många år varit en viktig spelare inom den internationella musikexporten och Höga Kusten har varit en bidragande faktor till denna framgång. Detta tack vare att Örnsköldsvik har landets främsta låtskrivarutbildning Musikmakarna och komplexet Songwriters Academy of Sweden. Det finns dock bristande möjligheter för musikskapare att utvecklas utanför stadsmiljöerna. Detta har till följd att unga kreativa musikskapare lämnar landsbygden för att hitta inspiration, kunskap och kunna livnära sig på musiken. Med detta som bakgrund startas nu ett projekt som ska gynna musikskapare på landsbygden.

Projektet Songwriters of Kvarken är ett gränsöverskridande nätverk som innefattar hela kvarken regionen. Genom detta nätverk ska det bli lättare att samlas digitalt och på så sätt delta på föreläsningar, skapa gemensamma uppdrag och sessions för såväl låtskrivare och talanger som producenter och entreprenörer.

Första steget i denna två-stegsraket är att skapa detta transregionala koncept och kompetenshöjningsåtgärder fokuserande på gemensamma resurser i form av aktiviteter som exempelvis onlineföreläsningar och låtskrivarcamps.

I steg två vill projektkonsortiet göra en gemensam, gränsöverskridande satsning för att branda hela Kvarkenregionen som en viktig aktör inom musikexport internationellt, med sikte på ett planerat gemensamt kompetenscenter inom musikexport.

Ulla Sjöström – Musikmakarna

”Vi är stolta över vårt samarbete med Leader Höga Kusten och att de tror på vad vi gör””

Songwriters camp skapar möten mellan låtskrivare och musiker från Sverige och Finland

Helgen den 21-23 maj 2022 var det Songwriting camp i Örnsköldsvik. 70 låtskrivare och artister från Sverige och Finland har samlats för att skriva låtar till svenska och finska melodifestivalen. Kolla in filmen för att få veta mer om vad detta betyder för kreativa möten över gränser.

Om projektet

Projektperiod
2022 – pågående

Projektägare
Studentföreningen Musikmakarna

Projektledare
Ulla Sjöström
Tel: 070–9370133
Epost: ulla@musikmakarna.se

Webb och sociala medier
Songwriters of Kvarken

Projektet i media
Har du läst eller hört om projektet i media? Dela gärna med dig av artikeln eller sändningen till oss på info@leaderhogakusten.se
Om finansiering

Beviljat leaderstöd
250 000 kr

Total finansiering
250 000 kr

Leaderstödet består av finansiering från EU och staten
Ingående EU-medel har beviljats ur: Landsbygdsfonden
Eu logga Landsbygdsfond