Destinations-
utveckling Skuleberget

Besöksnäringen får allt större betydelse för utvecklingen av bygden kring Skuleberget. För att besöksnäringen ska kunna växa är det viktigt att utnyttja nya säsonger, så att allt fler kan söka sig till området under alla årstider.

Om projektet

Nya boendeanläggningar och entreprenörer har under de senaste åren ökat tron på besöksnäringens möjligheter. Redan idag lockar Friluftsbyn, Via Ferrata, Skule Naturscen, Skulefestivalen, Naturum och Skule AB ungefär 60000 besökare till området varje år. Nu är det dags för nästa steg. På initiativ av Docksta Bordtennisklubb har föreningar och turistföretag beslutat att förstärka sitt samarbete. Tillsammans satsar de på nya säsonger, event och på en infrastruktur för friluftsaktiviteter.

Aktivitetsleden blir en central del av projektet. Den kommer att ge möjligheter till skating, längdskidåkning, terrängcykling, draghundssport och ridning året runt. Leden ska knyta ihop de olika anläggningarna och koppla Skuleberget till nationalparken. Projektet siktar på att stärka bilden av Skuleberget som ett resmål för hela året. Fler besökare med ett intresse för natur och aktiviteter ska göra nya och befintliga företag intresserade av att investera i området.

Om projektet

Projektperiod
2014 – 2022

Projektägare
Docksta BTK AB

Projektledare
Hans-Erik Näslund
Tel: 070 – 5602117
Epost: hackenes@hotmail.com

Webb och sociala medier
Webbplats

Projektet i media
Har du läst eller hört om projektet i media? Dela gärna med dig av artikeln eller sändningen till oss på info@leaderhogakusten.se
Om finansiering

Beviljat leaderstöd
663 778 kr

Regional medfinansiering
227 864  kr

Offentligt stöd från projektägaren:
99 072  kr

Total finansiering
990 714 kr

Leaderstödet består av finansiering från EU och staten
Ingående EU-medel har beviljats ur: Landsbygdsfonden
Eu logga Landsbygdsfond